Accenturen tutkimus: Suomalaiset ovat valmiita digitaaliseen terveydenhuoltoon – jos lääkärit sitä suosittelevat

Suomessa terveydenhuollon ammattilaiset ovat avainasemassa digitaalisen terveydenhuollon edistämisessä. Suomalaisten kuluttajien luottamus lääkäreihin on kansainvälisesti katsoen poikkeuksellisen korkea: jopa 76 prosenttia suomalaisista sanoo luottavansa lääkäreihin erittäin paljon. Tämä selviää Accenturen teettämästä Sustaining the growth of digital health: Strategies for the post-pandemic era -tutkimuksesta.

Lähes puolet tutkimuksen vastaajista sanoo, että terveydenhuollon ammattilaisten suosituksilla on suuri vaikutus siihen, miten he huolehtivat terveydestään. Vain 19 prosenttia vastaajista kertoo, että tuttu terveydenhuollon ammattilainen on suositellut heille terveydenhuollon digitaalisia välineitä tai palveluita.

– Lääkärit ja muut terveysalan ammattilaiset ovat kriittisessä asemassa suomalaisen terveydenhuollon digitalisaation edistämisessä. On tärkeää, että alan ammattilaisille varmistetaan riittävä tuki ja koulutus, jotta he osaavat itse ottaa käyttöön digitaalisen terveydenhuollon välineet ja myös suositella niitä asiakkailleen, Accenturen Pohjoismaiden julkisten ja terveyspalveluiden vastaava johtaja Marko Rauhala sanoo tiedotteessa.

Koronapandemia on entisestään nostanut suomalaisten kiinnostusta digitaalista terveydenhuoltoa kohtaan: 72 prosenttia suomalaisista kertoi harkitsevansa digitaalisen terveydenhuollon palveluiden käyttämistä, kun viime vuonna vastaava luku oli 67 prosenttia.

Siitä huolimatta, että Suomi on monella tapaa digitalisaation edelläkävijä, sekä lääkärit että potilaat epäröivät digitaalisten välineiden ja palveluiden käyttöönottoa. Suurimmat huolenaiheet terveydenhuollon asiakkailla liittyvät tietoturvaan sekä toiminnan tehokkuuteen ja laatuun.

kuva: Shutterstock

Edellinen artikkeliEU teki kolmannen ennakkosopimuksen koronarokotteesta: 200 miljoonaa annosta Johnson&Johnsonilta
Seuraava artikkeliVäitöstutkimus: Koneellinen annosjakelupalvelu vähensi lääkkeiden kulutusta ja iäkkäille sopimattomien lääkkeiden käyttöä