Auntie tähtää Euroopan markkinoille – sopimuksia yritysten kanssa neljässä maassa

Auntie Solutions Oy on mielen hyvinvoinnin palveluja tarjoava yritys, joka toimii matalan kynnyksen periaatteella, uupumusta ennaltaehkäisten. Digitaaliseen palveluun on konseptoitu erilaisia mielen hyvinvointiin vaikuttavia teemoja, joissa ihmiset tarvitsevat apua.

Toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Mervi Lamminen sanoo Hoiva&Terveydelle, että koronakeväänä haluttiin lähteä viemään palvelua myös ulkomaille, koska palvelun toimivuudesta oli saatu riittävästi kokemuksia ja kysyntä Suomessa oli hyvällä tasolla. Auntie on saanut asiakkaiksi yrityksiä Hollannista, Norjasta, Ruotsista ja Puolasta.

– Palvelumalli näissä maissa on samanlainen kuin Suomessa. Olemme kääntäneet palveluamme 12 kielelle ja meillä on kielitaitoisia ammattilaisia, jotka voivat toimia kohdemaan kielillä, Lamminen sanoo.

– Ulkomailla ei välttämättä ole Suomen kaltaista työterveyspalvelua, mikä herättää yrityksissä kysyntää Auntien kaltaiselle palvelulle. Mielen hyvinvoinnin tärkeys nousee esille yhä useammin ja siihen haetaan ratkaisuja. Uskon, että digitaalisia palveluita tulee mielen hyvinvoinnin hoitamiseen lähivuosina erittäin paljon lisää, Lamminen jatkaa.

Hänen mukaansa Auntien palvelukonseptilla ei ole juuri samanlaista kilpailijaa. Yrityksessä palveluita antavat psykologit, psykoterapeutit ja ratkaisukeskeiset terapeutit. Eniten kysyntää on ollut palvelukokonaisuudella, joka käsittelee stressaantumista.

Lamminen sanoo, että Auntien vuoden 2020 liikevaihto on noin miljoona euroa ja kasvuyritys saa todennäköisesti tehtyä tuloksellisen vuoden. Auntie sijoittui kolmanneksi Kasvu Openin kilpailussa.

– Auntie on onnistuneesti digitalisoinut hyvinvointi- ja terveyspalvelut sekä tuotteistanut ja brändännyt ne erinomaisesti. Tämä on avannut myös kansainvälisiä markkinoita ja asiakkuuksia. Yritys on myös kyennyt hyödyntämään koronakriisin avaamat mahdollisuudet palvelukonsepteille, kuuluivat tuomariston kiittävät arviot.

Yrityksessä on 12 työntekijää ja yritys rekrytoi uusia työntekijöitä.

kuva: Auntie Solutions Oy / Juhlatunnelmissa Auntien mitaleille pitchanneet toimitusjohtaja Mervi Lamminen (vas.) ja myynnistä vastaava Johanna Varje.

 

Edellinen artikkeliHoivatiloilla putkessa 33 hanketta Suomessa
Seuraava artikkeliBittium toimittaa Yhdysvaltoihin etämonitorointilaitteita – sopimuksen arvo 22,9 miljoonaa dollaria