Hoiva-alan lakko alkoi ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä – Vääntöä käydään palkkaeroista

Yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöä edustavat Sote ry:n (SuPer, Tehy, Erto) ja Hyvinvointiala Hali ry:n välisessä sovittelussa ei ole saavutettu tulosta maanantaina. Tänään tiistaina alkaneen lakon piirissä on 26 ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikköä. Vanhusten asumista koskeva lakko päättyy lauantaina.

– Lakko alkaa, koska Hyvinvointiala HALI ry ei ole valmis pitämään kiinni aiemmin sovitusta kirjauksesta, joka koskee palkkaeron pienentämistä julkiseen sektoriin nähden, sanoo SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola.

Lakon piirissä ovat yksiköiden Sote ry:n (SuPer, Tehy, Erto) jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Kyseisissä lakkokohteissa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä tehtävä työ on lakonalaista työtä.

Kovinta vääntöä käydään palkankorotuksista. Kiistan sovittelu jatkuu perjantaina. Jos sopua ei synny, ensi viikolla edessä on uusia lakkoja.

Edellinen artikkeliOriola nimitti Niklas Lindholmin henkilöstöjohtajaksi
Seuraava artikkeliYksityislääkärikäyntien Kela-korvauksissa huomattava lasku – Marinin hallituksen leikkauksilla voi olla vaikutusta