Hoivatyöntekijöistä kertova valokuvanäyttely nähdään Tampereella, Turussa ja Porissa

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa 18 hoitajaa kertoo 18 omanlaistansa arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. On ilo kohdata sinut -näyttelyn takana on Esperi, jossa työskentelee noin 6 400 hoiva-alan ammattilaista.  Näyttely on ollut esillä alkuvuodesta Helsingissä ja Oulussa ja nyt on vuorossa Tampere, Turku ja Pori.

Näyttelyn toivotaan herättävän ajatuksia ja lisäävän hoiva-alan arvostusta myös alasta potentiaalisesti kiinnostuneiden silmissä.

– Näyttelyn ympärillä on herännyt spontaaneja keskusteluja jopa tuntemattomien välille. Olemme saaneet aikaan yllättäviä ja koskettavia kohtaamisia. Tämän ovat mahdollistaneet projektiin osallistuneet hoitajamme, jotka rohkeasti ovat asettuneet kameran eteen ja kertoneet oman tarinansa. Suuri kiitos siis heille, toteaa Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.

– Uskon, että alan toimijoiden välisellä yhteistyöllä voimme vahvistaa koko alan kiinnostavuutta. Tekemällä yhteistyötä voimme parhaiten vastata valtakunnalliseen sosiaali- ja terveydenhuollon haasteeseen”, toteaa Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Turun ammatti-instituutti toivottaa näyttelyn lämpimästi tervetulleeksi tiloihinsa.

– Hoito- ja hoivatyö on palkitsevaa. Palkitsevuus voittaa kuormittavuuden, ja hoitotyön kohtaamisilla on aina merkitystä. Elämän eri vaiheisiin liittyvät kohtaamiset ovat luonteeltaan kovin erilaisia. Erityisesti opintojen alkuvaiheessa tulevaisuuden ammattilaisille tulee opettaa ensimmäisenä juuri näitä kohtaamisen taitoja ennen mekaanisten hoitotoimenpiteiden opettamista. Tämä valokuvanäyttely muistuttaa meitä erityisesti tästä, toteaa toivottaa sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Kalle Ojanen.

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely hoivatyöntekijöistä Terve SOS -tapahtumassa Tampereella, Tampere-talossa 3.-4.5, Turussa Kauppakeskus Hansassa 8.-14.5, Turun ammatti-instituutin tiloissa (Ruiskatu 8) 15.5.–26.5. sekä Porissa Kauppakeskus Puuvillassa 27.–30.6. Näyttely nähdään myöhemmin syksyllä uudelleen Tampereella, josta se jatkaa vielä Jyväskylään ja Joensuuhun.

Kuvan lähde: Esperi

 

Edellinen artikkeliPihlajalinna Dextra uudisti tilansa ja laajensi päivystystoimintaansa Helsingin Munkkivuoressa –erikoislääkäripalvelut lisääntyivät
Seuraava artikkeliTyöntekijäjärjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokielto hankaloittaa hoivakotien ja varhaiskasvatuksen arkea