HUS aikoo etsiä hukatut tavaransa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri hankkii paikannusjärjestelmän Elisalta. Paikannusjärjestelmän on tarkoitus paikantaa liikuteltavia laitteita, sairaalasänkyjä ja lääkintälaitteita.
Paikannus jos mikä tehostaa toimintaa, sillä suurissa ja erikoisen muotoisissa sairaaloissa laitteet menevät helposti hukkaan.

Sivusin paikantamista Hoiva&Terveyden teollisen internet ratkaisuista kertovassa teema-artikkelissa syyskuun alussa. Suomalaisen Quupan järjestelmällä tavaroita voidaan paikantaa parhaimmillaan senttien tarkkuudella.
HUS:ssa hoidetaan vuosittain puoli miljoonaa potilasta 23 eri sairaalassa. Piirissä on yli 22 000 työntekijää ja logistiikan liikevaihto on vuosittain 150 miljoonaa – väkisinkin jotain putoaa matkalla tai hautautuu varastoon.

Oikein ohjelmoituna paikannuspalvelu voi säästää hintaansa nähden merkittävän summan toimintakuluja vuosittain, koska laitteita voidaan hankkia oikea määrä ja niitä voidaan käyttää tehokkaasti. Kaikki säästetty raha voidaan käyttää parempaan hoitoon.

Juha Kartano

Edellinen artikkeliPumpulipalloja päivätoiminnassa
Seuraava artikkeliOmalääkärisysteemi taas pystyyn listautumismallilla?