Hyvinvointipalvelut toimitilavuokrauksen yhteydessä

Toimitilavuokraaja Techopolis käynnistää syksyllä uudenlaisen hyvinvointiohjelman, joka on suunnattu Techopoliksen tiloissa vuokralla olevien yritysten johtohenkilöille. Technopolis hakee Recharger-ohjelmaansa parhaillaan kumppaneita, joiden kanssa yhteistyössä liikuntaan, ravintoon ja hyvinvointiin liittyvät palvelut tuotetaan digitaalista palvelualustaa hyödyntäen. Ohjelmassa mukana oleville reilulle 20 johtajalle aukeaa myös mahdollisuus tavata muita mukana olevia johtohenkilöitä, ikään kuin heimoutua keskenään.

Techopolis ei ole kohta enää vain toimitilavuokraaja – se haluaa erottua muista vuokraajista muullakin kuin pimenevässä illassa paistavalla sinisellä logollaan.

Ohjelma on hyvä osoitus siitä, miten työterveyttä ja työhyvinvointia voidaan hoitaa jatkossa. Yritykset kaipaavat helppoja toimitiloja hyvältä paikalta ja valintaa varmasti helpottaa, jos samassa paketissa on mahdollista saada myös hyvinvointi- tai työterveyspalveluja. Tämä avaa myös työterveyspalvelujen tuottajille uusia kanavia tavoittaa asiakkaita ja kehittää toimintaansa.

Omaa malliaan kokeilee myös Diacor, joka avasi vastaanoton Helsingissä sijaitsevaan MOW-monitoimitilaan, josta työtilaa saavat vuokrata esimerkiksi pienyrittäjät ja freelancerit. Itsensä työllistävien osuus kasvaa koko ajan ja kaikki eivät muista huolehtia tai pysty huolehtimaan työterveyspalveluistaan. Kun kynnys tehdään mahdollisimman matalaksi, palveluihin tartutaan.

Juha Kartano

Edellinen artikkeliMobiiliteknologia kehittää yhteistyötä omaisten kanssa
Seuraava artikkeliValtion leveät hartiat riittävät kantamaan sote-rahoituksen