Invesdor: Terveysteknologian yritykset hakevat kasvua joukkorahoituksella

  Joukkorahoitusta järjestävän Invesdorin asiakasyrityksistä jo noin 40 prosenttia on terveysteknologian alan yrityksiä. Ne muodostavat suurimman toimialan Invesdorin kautta joukkorahoitusta suunnittelevista ja hakevista yrityksistä. Tämä kertoo siitä, että usea terveysteknologian yritys on siinä vaiheessa, että he hakevat kasvua joukkorahoituksella.

  Invesdor Oy järjestää joukkorahoituskierroksia myös suljetusti, mikä tarkoittaa sitä, että yritys hakee rahoitusta omilta kontakteiltaan niin, että siitä ei tiedoteta julkisesti. Tällainen toimintatapa voi sopia hyvin terveysalan yrityksille. Terveysalan yrittäjät tavoittelevat sijoittajiksi usein lääkäreitä, koska he ovat myös palveluiden käyttäjiä ja ymmärtävät yrityksen viestin. Tällaisesta omistajakunnasta on erittäin suuri hyöty yritykselle.

  Invesdor fuusioitui vuonna 2019 itävaltalaisen Finnestin kanssa, mikä tuo uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Invesdorin mukaan tämä helpottaa sitä, että Suomeen voidaan saada paremmin sijoituksia etenkin saksankielisestä Euroopasta.

  Askel Healthcare keräsi yli 767 000 euroa, Injeq 1,7 miljoonaa

  Bioteknologiayhtiö Askel Healthcare Oy haki osakeannilla 500 000–1 000 000 euron rahoitusta 9,08-16,64 %:n omistusosuutta vastaan. Vuoden 2020 tammikuun lopussa päättyneellä rahoituskierroksella se keräsi 767 162 euroa. Askel Healthcare keskittyy aikaisen vaiheen nivelvaurioiden hoitoon ja nivelpintojen rappeumien ehkäisyyn. Yrityksen ratkaisuna on lääkinnällinen laite, jolla rustovaurio täytetään ja joka tarjoaa rustonmuodostukselle otolliset olosuhteet mahdollistaen rustovaurioiden korjauksen ennen nivelrikkoprosessin käynnistymistä.

  Älyneulaa tekevä Injeq Oy on tehnyt Inderesissä kaksi rahoituskierrosta. Toisella kierroksella yritys keräsi 1,7 miljoonaa euroa kesäkuussa 2019. Yhtiön ensimmäinen tuote on spinaalineula, jolla voidaan sekä ottaa näyte selkäydinnesteestä että annostella selkäydinnesteeseen lääkeaineita esimerkiksi leukemiahoidon yhteydessä. Nämä spinaalipistot ovat erityisen vaativia lapsilla.

  kuva: Shutterstock