Nukute Oy:n uniapnealaitteen lanseeraus Euroopassa käynnistyy – hallituksen puheenjohtajaksi Timo Hildén

Oululainen terveysteknologiayhtiö Nukute Oy uudisti hallitustaan yhtiökokouksessaan ja jatkaa hengitysseurantaan suunniteltujen laitteiden kehittämistä helmikuussa julkaistujen uusien rahoittajien tuella.  Yhtiö keräsi A-rahoituskierroksellaan yli 4 miljoonan euron potin. Päärahoittajaksi tuli Apteekkien Eläkekassa.

Yrityksen ensimmäisellä tuotteella, uniapnean diagnosointiin kehitetyllä Nukute Collare:lla on lääkinnällisen laitteen CE-merkintä, jonka myötä yritys hakee alkuvaiheen kasvua erityisesti Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan markkinoilta. Laitetta käytetään tutkittavan henkilön kaulalla.

– Meillä on viiden vuoden tuotekehitystyö taustalla, ja pyrimme tuomaan laitteemme uusille markkinoille nyt, kun rahoituspohja on kunnossa. Se pystyy taklaamaan monia, esiintyvyydeltään yleisimpiä hengitystieongelmia, mutta uuden teknologian lanseeraaminen konservatiivisilla markkinoilla vie aina aikansa. Laitteemme tunnistaa kaulalta hengitysteiden ilmavirtauksia ja tunnistaa poikkeamia. Laite tunnistaa myös nukkumisasennon ja saturaatiomittaus tehdään sormesta, Nukute Oy:n CMO Janne Regelin kertoo Hoiva & Terveydelle.

Uniapneaatikkoja arvioidaan olevan maailmassa 936 000 miljoonaa, mutta suurin osa on diagnosoimattomia.

– Uniapnea ei ole pelkästään elintasosairaus, vaan sille altistaa myös geneettinen hengitysteiden toimintaan vaikuttava ihmisen anatomia, jota tavataan yleisesti esimerkiksi aasialaisissa väestössä. Suomalaistenkin keskuudessa kuorsaaminen on tuiki tavallista, ja siihen on perinteisesti suhtauduttu lähinnä huumorilla, kuitenkin kysymyksessä, tulisiko siihen suhtautua lievänä, keskivaikeana tai vaikeana uniapneana, on aina käännyttävä lääkärin puoleen. Haluamme tuoda markkinoille nimenomaan lääkärin hoitoon hakeutumisen kynnystä merkittävästi madaltavan vaihtoehdon sekä laitteellamme että sitä tukevilla, tulossa olevilla palveluillemme. Nukute Oy:llä on Suomessa tänä vuonna myönnetty terveydenhuollon toimilupa, Regelin jatkaa.

Nukute käynnistää laitteensa jakelun ja myynnin tänä vuonna suurten kansainvälisten yhteistyökumppanien avulla.

– Laitteen kliinistä jatkovalidointia suoritetaan parhaillaan useissa merkittävissä alan johtavissa yliopistosairaaloissa ja tutkimuskeskuksissa ympäri maailman. Lisäksi meillä on terveyspalvelujen puolella käynnistymässä kotimaisia pilottihankkeita, joista tiedotamme kesän aikana, Regelin sanoo.

Uusi hallitus

Nukute uudisti hallitustaan yhtiökokouksessaan 12.4.2021. Muutoksilla pyrittiin vahvistamaan hallituksen strategista osaamista terveysteknologiassa. Revenio Group Oyj:n entinen toimitusjohtaja Timo Hildén on Nukute Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi uusina jäseninä hallituksessa aloitti Tommi Mäkelä Apteekkien Eläkekassasta sekä Frans Wuite, Kompassi Gmbh:n toimitusjohtaja. Aiemmasta kokoonpanosta hallituksessa jatkavat Johannes Gullichsen, Pekka Virtanen ja Timo Laitinen.

– Otan innolla vastaan tämän uuden tehtäväni Nukute Oy:n hallituksessa. Mielestäni Nukute on erinomainen esimerkki maamme korkean teknologian tasosta lääkinnällisten laitteiden saralla. Seuraavat pari vuotta tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia Nukutteen aloittaessa kaupallisen kasvunsa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Timo Hildén kommentoi tiedotteessa.

Kuvan lähde: Nukute Oy

 

Edellinen artikkeliOptomed sai lääkintälaiteluvan kädessä pidettävälle silmänpohjakameralleen Brasiliaan
Seuraava artikkeliLehtileikkeet