Optomed sai lääkintälaiteluvan kädessä pidettävälle silmänpohjakameralleen Brasiliaan

Optomed Oyj on saanut lääkintälaiteluvan kädessä pidettävälle silmänpohjakameralleen, Optomed Auroralle Brasiliaan. Brasilian lääkintälaiteviranomaisten (ANVISA) lupa mahdollistaa Optomed Aurora -kameran kaupallistamisen Brasilian markkinoilla. Optomed on aikaisemmin solminut jälleenmyyntisopimuksen Latinalaiseen Amerikkaan keskittyvän silmäalan jakeluyrityksen kanssa, joten myynti Brasiliaan voidaan aloittaa heti.

– Myynnin omalla tuotemerkillämme mahdollistaa oma Pohjois-Amerikan tytäryhtiömme, joka perustettiin vuosi sitten. Aiemmin olemme myyneet laitteitamme Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan vain asiakkaidemme tuotemerkeillä (OEM-merkillä). Olemme odottaneet tätä lääkintälaitelupaa jo useita kuukausia, koska Brasilia on meille houkuttelevin Latinalaisen Amerikan markkinoista ja tuotteillemme on ollut kysyntää jo jakelusopimuksen solmimisesta lähtien. Nyt voimme aloittaa Aurora kameramme lanseeraamisen myös Latinalaisessa Amerikassa, laitteet-segmentin johtaja Laura Piila kommentoi Hoiva&Terveydelle.

Piilan mukaan Brasiliassa on hyvät näkymät, koska erityisesti diabeetikoiden osuus huomioiden siellä on paljon tarvetta Optomedin tyyppiselle tuotteelle.

– Tällä hetkellä koronatilanne hidastaa myynnin aloittamista, sillä terveydenhuollon resurssit ovat kiinni pandemian hoitamisessa. Kun se alkaa helpottaa, odotamme, että kysyntä on hyvää. Lisäksi jakelukanava on jo olemassa, koulutukset on pidetty ja rekisteröinti on valmis, joten toimitukset voi aloittaa heti, Laura Piila sanoo.

Myyntimääriä on vielä tässä vaiheessa vaikea arvioida, mutta potentiaalia on isommillekin määrille.

– Brasiliassa suuri osa ihmisistä on vakuutusyhtiöiden palvelujen piirissä, lisäksi siellä on voittoa tavoittelemattomia terveydenhoidon palveluja, jotka voivat ostaa tuotteitamme. Yksi silmänpohjakameramme pääsovelluskohteista on retinopatia, jota seulotaan diabeetikoilta, mutta kuvista pystyy katsomaan muitakin silmäsairauksia, esimerkiksi glaukooman tai ikärappeuman merkkejä, Piila kertoo.

Yhtiön strategiaa muutettiin ja listautumisessa kerättyjä varoja voidaan nyt käyttää laajentamiseen Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Aiemman strategian mukaan vaadittiin oma paikallinen läsnäolo markkinoilla.

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden kehittäjistä. Silmänpohjakamerat yhdistetään ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteena uudistaa silmäsairauksien diagnosointiprosessia. Optomed on keskittänyt tutkimuksen ja tuotekehitystyö Suomeen ja myy tuotteita eri kanavien kautta yli 60 maassa. Yhtiöllä on 56 kansainvälistä teknologiapatenttia.

Kuvan lähde: Optomed Oyj

Edellinen artikkeliPihlajalinna valittiin Hailuodon kunnan terveyspalvelujen tuottajaksi 1.6.2021 alkaen
Seuraava artikkeliNukute Oy:n uniapnealaitteen lanseeraus Euroopassa käynnistyy – hallituksen puheenjohtajaksi Timo Hildén