Parempaa lastensuojelua kehittävä Profiam Sosiaalipalvelut Oy perusti median alan kehittämisen edistämiseksi – listattu myös Suomen parhaaksi työpaikaksi

Turusta lähtenyt sote-alan yritys Profiam Sosiaalipalvelut Oy on tarjonnut vuodesta 2013 lähtien perheille koteihin moniammatillista tukea, joka suunnitellaan kunkin perheen tarpeisiin. Toiminta on laajentunut Varsinais-Suomesta Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Keski-Suomeen ja viimeksi Uudellemaalle. Kaikkiaan yrityksellä on palveluksessaan jo noin 120 osaajaa.

Huhtikuun alussa Profiam avasi digitaalisen median Parempaalastensuojelua.fi, jonka tarkoitus on kertoa lastensuojelun uudesta ajasta ihmisläheisellä otteella. Alustalla julkaistaan moniammatillisten asiantuntijoiden ajatuksia ja oivalluksia, ja sen tavoite on edistää lastensuojelutien kehittymistä ja uudistumista. Sivusto on tarkoitettu erityisesti sote-alan ammattilaisille, mutta myös lapsiperheille ja heidän läheisilleen.

Profiamin tavoite, joka toteutuu sen omassa työskentelyssä, on tuoda lastensuojelutyöhön uusi, lämmin ja kannustava näkökulma ja vahvistaa tutkimukseen perustuvaa ja taloudellisesti ja inhimillisesti kannattavien ratkaisujen toteutumista. Profiam tuottaa kotiin vietäviä moniammatillisia sosiaalipalveluja lapsiperheille.

Tavoitteena lastensuojelun uudistaminen tutkimustuloksia hyödyntäen

– Olemme omassa toiminnassamme nähneet moniammatillisen avotyön hyödyt, ja alustalla haluamme jakaa toimivia käytäntöjä laajempaan tietoon. Lastensuojelun on uudistuttava. Liian suuri osuus lastensuojelun kustannuksista uppoaa sijaishuoltoon eikä moniammatillinen avotyö ole valtakunnallisesti riittävästi käytössä, vaikka tutkimustieto puhuu sen puolesta. Haluamme osaltamme edistää lastensuojelutyön ja perheiden tukemisen kehittämistä mahdollistamalla kanavan, jossa alan asiantuntijat pääsevät jakamaan muun muassa tutkimustietoa ja uusia, hyväksi koettuja käytäntöjä, sanoo Mikko Ailoranta, Profiam Sosiaalipalvelut Oy:n toimitusjohtaja, sosiaalityöntekijä (VTM).

Profiamin näkemykset lastensuojelun uudistamisesta toteutuvat sen omassa toiminnassa. Ailoranta valottaa Hoivalle ja Terveydelle yrityksen toimintatapoja.

– Moniammatillinen tiimi perustetaan niiden tarpeiden mukaisesti, joita perheellä on. Tiimi on yleensä sosiaalityöntekijävetoinen, ja muu kokoonpano määrittyy perheen yksilöllisten tarpeiden näkökulmasta. Jos esimerkiksi perheen vanhemmilla on mielenterveysongelmia, tiimiin otetaan vahvaa psykiatrian osaamista, esimerkiksi psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja tai psykologi. Yleensä tiimissä on 3-4 ammattilaista, mukana voi olla esimerkiksi sosionomeja, sosiaalityöntekijöitä, perhe- ja pariterapeutteja ja erityisopettajia, Ailoranta kertoo.

Valtakunnallisesti tarvetta avohuollon vahvistamiseen

Mikko Ailoranta toivoo, että sote-uudistuksen toteutuessa avohuolto vahvistuisi valtakunnallisesti.

– Tähän työhön pitäisi varata riittävästi resursseja, jotta lapsia ei tarvitsisi niin usein sijoittaa kodin ulkopuolelle. Välillä kuntien kilpailutuksia ohjaa liikaa halvin hinta, mutta onneksi nykyisin käytetään jo osin laatupisteytystä. Sillä on erittäin paljon merkitystä, lähteekö asiakkaan luo kokenut työntekijä vai ei, Ailoranta sanoo.

Profiam suunnittelee toiminnan kasvattamista erityisesti Uudellamaalla

Profiamin lähitulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa toimintaa nykyisillä alueilla, erityisesti Uudemaan alueella. Haaveena ja tavoitteena on aidosti moniammatillisen avotyön levittyminen valtakunnalliseksi työtavaksi.

Osaavia ammattilaisia Profiamilla ei ole ollut vaikeuksia saada, vaikka alalla on työvoimapulaa.

– Yksi syy voi olla hyvä työnantajamaine, sillä olemme tehneet paljon työtä hyvän työntekijäkokemuksen kehittämiseksi. Meillä on punaisena lankana se, että työntekijöiden hyvinvointi näkyy suoraan heidän tekemässään työssä. Työntekijät voivat hyvin, kun he voivat toimia omien arvojensa mukaisesti, ja se hyödyttää myös asiakkaitamme, Ailoranta sanoo.

Suomen paras työpaikka – mahdollinen myös sote-alalla

Profiam on osallistunut Great Place to Work -listaukseen kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla yritys pääsi Parhaat työpaikat -listan sijalle 22., toisena vuotena jo sijalle 2. Viimeisimmässä listauksessa 27.4.2022 se listattiin Suomen parhaaksi työpaikaksi keskikokoisten yritysten sarjassa.

Profiamin henkilökunta koki erityistä ylpeyttä pystyessään osoittamaan, että myös sote-alalla asiat on mahdollista tehdä hyvin, oikein ja laadukkaasti – sekä tuottaa erinomaista työntekijäkokemusta.

– Profiamin henkilöstökokemus oma omaa luokkaansa. Henkilöstön kokemus johdon uskottavuudesta, kunnioituksesta ja oikeudenmukaisuudesta on erinomaisella tasolla. Profiamilla työntekijät kokevat ylpeyttä omasta työstään, tiimistä ja siitä mitä yhdessä saadaan aikaan. Sen lisäksi yhteishenki ja yhteisöllisyys koetaan hyvin vahvana. Profiamilla on onnistuttu rakentamaan hyvä työpaikka kaikille työntekijöilleen ja se on tietysti poikkeuksellista ja ihailtavaa, kertoo Great Place to Workin toimitusjohtaja Katriina Grönqvist.

Profiamin yrityskulttuurin erityispiirteitä ovat hyväksyvä, lämmin ja avoin vuorovaikutus. Kevyt organisaatiorakenne, avoimet viestintä- ja henkilöstökäytännöt varmistavat kulttuurin läpinäkyvyyden. Aito yhdessä tekeminen, luottamus, arvostus, vastuu ja vapaus ovat seikkoja, jotka nousevat esiin keskusteluissa ja henkilöstökyselyissä.

– Sanotaan, että yrityskulttuuria on kaikki se mitä tapahtuu, kun kukaan ei ole katsomassa. Koen Profiamin lämpimän ja yksilöä kunnioittavan kulttuurin vahvana sekä palveluissamme että työyhteisömme sisäisessä päivittäisessä toiminnassa. On inspiroivaa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma vastaa omaani ja koen työni merkityksellisenä. Olen ylpeä, että saan olla profiamilainen, iloitsee Profiamin verkosto- ja viestintävastaava Tuula Rautio.

Kuva: Shutterstock

Edellinen artikkeliOrionin tutkimusta ja tuotekehitystä koskeneet yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut päättyneet – 32 työsuhdetta loppuu
Seuraava artikkeliFujitsu valmistelee laajaa avointa yhteistyötä kehittämään terveys- ja hyvinvointipalvelujen ict-ratkaisuja