Pirten asiakasmäärä kasvaa Pirkanmaan hyvinvointialueen aloittaessa – Ratinan Terveys tavoittelee yritysasiakkaita

Pirte-konsernin emoyhtiö Tullinkulman Terveys Oy tuottaa työterveyshuollon palveluita Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Muutos lisää yhtiön työterveyden asiakkaiden määrää 15 prosenttia.

Tullinkulman Terveyden omistajana Tampereen kaupungin lisäksi on vuodesta 2015 ollut Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, jolle Pirte on myös tuottanut työterveyden.

– Tullinkulman Terveyden työterveysasiakkaiksi tulee ensi vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialue, johon vanhoina asiakkaina siirtyvät sairaanhoitopiiri, Tampereen kaupungin sote-henkilöstö ja Pirkanmaan pelastuslaitos. Hyvinvointialueen myötä henkilöasiakkaita tulee lisää erityisesti Pirkanmaan muilta paikkakunnilta, sanoo Pirten toimitusjohtaja Tiina Surakka Hoiva ja Terveydelle.

Tänä vuonna Pirte muutti yhtiöjärjestelyään uuden hankintalain vuoksi niin, että Tullinkulman Terveys tuottaa palveluita ainoastaan omistajilleen, jolloin omistajien ei tarvitse kilpailuttaa palveluitaan.

– Koska olemme julkisomisteinen yritys, ei meillä ole suuria odotuksia tulosvoitoista, eikä ole ollut tarvetta nostaa hintoja enempää kuin yleinen kustannustaso on noussut. Yritämme kertoa realistisesti, mitä työterveys Suomessa maksaa. Kannattavasti meidän pitää kuitenkin toimia. Isot terveysyhtiöt pystyvät hyvin kehittämään toimintaansa, mutta meillä ei ole samanlaisia tuotto-odotuksia omistajilta kuin niillä, sanoo Surakka.

Surakka toimii myös julkisomisteisten työterveyshuoltoyhtiöiden yhdistyksen, Työ ja Terveys ry:n puheenjohtajana.

– Olemme rakentaneet verkostoa niin, ettemme kilpaile keskenämme, vaan jokainen hoitaa oman alueensa mahdollisimman hyvin. Pirten tavoitteena ei ole lähteä haalimaan muita hyvinvointialueita asiakkaiksi, vaan hoitaa hyvin Pirkanmaan hyvinvointialuetta.

Ratinan Terveys voi osallistua kilpailutuksiin

Konsernin tytäryhtiö Ratinan Terveys Oy voi sen sijaan osallistua työterveyden kilpailutuksiin. Sen tavoitteena onkin saada asiakkaiksi myös paikallisia yrityksiä.

– Potentiaalia on kasvattaa työterveysasiakkaiden määrää etenkin niillä paikkakunnilla, joissa on Pirten toimipiste, Surakka sanoo.

Yritysasiakkaita on tällä hetkellä jopa 1500, mutta suurin osa niistä on pieniä yrityksiä, joissa on yhdestä viiteen työntekijää. Ratinan Terveys palvelee myös yksityisasiakkaita.

Pirte avaa toimipisteen Virroille

Pirte avaa työterveyshuollon toimipisteen Virroille 3.10.2022.

Tiina Surakka sanoo, että Pirten yhdeksäs toimipiste haluttiin perustaa pohjoiselle Pirkanmaalle, jossa Pirtellä ei vielä ollut toimipistettä. Muut toimipisteet sijaitsevat Tampereella, Nokialla, Orivedellä, Kangasalla, Sastamalassa ja Valkeakoskella. Surakan mukaan uusia toimipisteitä ei toistaiseksi ole suunnitteilla.

– Työterveyshuoltoa tehdään yhä enemmän myös asiakkaiden omissa tiloissa. Niissä voidaan antaa esimerkiksi rokotuksia tai pitää jopa vastaanottoa, joten yhtiön kivijalkoja ei tarvitse pitää. Lisäksi käytämme etäpalveluita, Surakka sanoo.

Virtojen toimipisteen tiloissa on aiemmin toiminut Terveystalo. Pirte tekeekin viikonlopun aikana remonttia, ja avaa toimipisteen maanantaina.

– Uudessa tilassamme on vielä muutama huone vapaana, ja keskustelemme paikallisten terveydenhoito- ja hyvinvointialan ammatinharjoittajien kanssa kyseisten tilojen hyödyntämisestä. Esimerkiksi Orivedellä on ollut hieroja Pirten toimipisteessä, myös erikoislääkäri voi tulla ammatinharjoittajaksi tiloihin. Rakennamme konseptia, jossa ammattilaiset voivat ottaa omia asiakkaitaan vastaan toimipisteessämme, Surakka sanoo.

Pirte-konsernin henkilöstömäärä on noin 250 henkeä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 24,3 miljoonaa euroa

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Pirten sopimuksesta kerrottiin toukokuussa Hoiva ja Terveys -uutissivustolla: https://hoivajaterveys.fi/pirkanmaan-hyvinvointialue-hankkii-tyoterveyshuollon-tullinkulman-tyoterveydesta/

kuva: Shutterstock ja Pirte / kuvassa Tiina Surakka

 

Edellinen artikkeliKaksi yritystä yhdistyi Hoivitaksi – Ikäihmisten arkea seurataan sensoreilla ja tekoälyllä
Seuraava artikkeliSuomen Yrittäjien Harri Jaskari tyrmää inhouse-yhdistyksen ehdotuksen kilpailutuskynnyksen nostamisesta