Pitäisikö tukea sitä, mikä vetää?

Helsinki sijoittui toiseksi brittiläisen Caribou Digitalin raportissa, jossa vertailtiin menestyneitä applikaatioita tehtailevia kaupunkeja.

Talouselämän uutisoiman tutkimusraportin mukaan maailman kännykkäsovelluskehittäjistä noin kaksi prosenttia majailee Helsingissä, mutta tämä porukka tekee silti noin 7,5 prosenttia koko sovellusmarkkinoiden arvosta. Enemmän arvoa applikaatioilla tuottavat vain Yhdysvallat, jonka Piilaakso dominoi markkinoita ja pääomavirtoja, sekä Kiina ja Japani. Suomi päihittää esimerkiksi kovan älypuhelinmaa Etelä-Korean.

Olisiko tässä sellainen ala, josta pitäisi ottaa se kuuluisa koppi? Applikaatioala on tärkeä osa terveysalan tulevaisuutta ja sitä on syytä tukea. Tilastokeskuksen mukaan 65–74-vuotiaista 69 prosenttia käyttää nettiä ja määrä kasvaa koko ajan. Tämä kasvattaa myös sovellusten kysyntää. Digitalisaatiota ja sovelluskehitystä tukemalla markkinoille syntyy sellaisia sovelluksia, joiden avulla palveluja voidaan tehostaa ja näin säästää yhteiskunnan varoja. Moni digitalisaatiohanke on sen jo todistanut.

Juha Kartano

Edellinen artikkeliVikatilanteisiin varauduttava jo järjestelmiä suunniteltaessa
Seuraava artikkeliMobiiliteknologia kehittää yhteistyötä omaisten kanssa