SBB ostaa 11 hoivakiinteistöä Suomesta, suurin osa WasaGroupin rahastolta

Kiinteistösijoitusyhtiö Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) on hankkinut WasaGroup Fund Oy:ltä yhdeksän kiinteistökohdetta.

Portfolio koostuu seitsemästä päiväkotikiinteistöstä, yhdestä hyvinvointikeskuskiinteistöstä ja yhdestä oppilaitoskiinteistöstä.

Päiväkodit sijaitsevat Kuopiossa, Siilinjärvellä, Kaarinassa, Raisiossa, Mustasaaressa, Loimaalla ja Huittisissa. Päiväkodeissa vuokralaisina toimivat Kuopion kaupunki, Verkanappulat Oy ja Touhula Varhaiskasvatus Oy.

Portfolioon sisältyy Sievin uudenlainen hyvinvointikeskus, jossa perinteiset terveyskeskuspalvelut ja sosiaalipalvelut toimivat samoissa tiloissa.

Hyvinvointikeskuksessa toimii Peruspalvelukuntayhtymä Kallion lääkäri- ja hoitajavastaanotto, laboratorion näytteenotto, työterveyshuolto ja työfysioterapeutti, kotihoito, neuvola ja perhetyö, toiminta- ja puheterapia ja sosiaalikeskus, sydän- ja diabeteshoitajan palvelut sekä psykiatristen sairaanhoitajien depressiohoitajan palvelut.

Lisäksi SBB on ostanut yksityisiltä palveluntuottajilta kolme muuta hoivakiinteistöä pitkillä vuokrasopimuksilla.

-Tämä on seuraava askel kohti entistä vahvempia kumppanuuksia. Teemme aktiivisesti kauppoja niin yksittäisistä kohteista kuin salkuista, ja nämä kohteet ovat oiva lisä Suomen kiinteistöportfolioomme, kommentoi SBB Finlandin sijoitusjohtaja Päivi Loukusa-Virta.

Kuva: Shutterstock

Edellinen artikkeliPaulon Säätiö myy molemmat hoivakiinteistönsä pääkaupunkiseudulla
Seuraava artikkeliSuomessa kehitetty, patentoitu tarrapinnoite suojaa koronavirukselta