Sote-uudistus jumittaa hoivahankkeita – Titaniumin hoivarahasto suljetaan väliaikaisesti uusmerkinnöiltä

Titanium Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on päättänyt, että Titanium Hoivakiinteistö -erikoissijoitusrahastoon ei oteta enää uusia merkintöjä ennen elokuun lopun merkintäajankohtaa.

Titanium pyrkii näin varmistamaan nykyisten osuudenomistajien tuottoa ja asemaa sekä ylläpitämään rahaston sijoitusastetta.

Titaniumin mukaan rahastomerkinnät ovat kehittyneet viime aikoina erityisen myönteisesti, mutta samaan aikaan uusien hoivakiinteistöjen hankealoitukset ovat normaalia merkittävästi alhaisemmalla tasolla.

Tähän ovat johtaneet muun muassa sote-uudistusprosessin ennustamattomuus ja hankintarajoituslaki.

Titaniumin mukaan kiinnostus hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjä kohtaan on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana, eikä pandemiasta aiheutunut epävarmuuskaan ole heikentänyt kiinteistöluokan houkuttelevuutta.

Rahaston sijoitustoimintaa jatketaan suunnitelman mukaisesti. Rahasto aikoo hankkia loppuvuoden aikana uusia kiinteistöjä sekä jatkaa käynnissä olevia ja uusia kehitys- ja rakennushankkeita.

Hoivarahaston koko oli helmikuun kuukausikatsauksen mukaan 641 miljoonaa euroa, josta oman pääoman osuus oli 426 miljoonaa euroa. Rahaston salkussa oli 145 kohdetta. Sijoituskohteita ovat vanhusten hoivakodit, erityisryhmien palvelutalot, terveysasemat, päiväkodit sekä sosiaali- ja nuorisotoimeen liittyvät kiinteistöt.

kuva: Shutterstock

Edellinen artikkeliPilke päiväkodit laajentaa sosiaalihuollon perhepalveluihin – uusia palveluita rakennetaan aluksi suurimmissa kaupungeissa
Seuraava artikkeliPihlajalinna ja Jämsä riitelevät yhteisyrityksensä palvelusopimuksen hinnoista – Jämsä ei aio hyväksyä sovintotarjousta