Vakuutusdatakin on rahaa

Älyhenkivakuutukset ovat tulleet myös Suomeen. LähiTapiola aloitti vakuutuspilotin viime kuussa. Älyhenkivakuutuksessa asiakas saa älyrannekkeen, joka mittaa liikuntasuorituksia ja unen laatua. Tämän lisäksi hänellä on käytössään sähköinen terveysvalmennuspalvelu, joka antaa ohjeita olemiseen. Vastaavanlaisia palveluita on jo Euroopassa ja Yhdysvalloissa. John Hancock -henkivakuutusyhtiön Vitality-vakuutuksessa saa urheilusuorituksista jopa alennuksia vakuutusmaksuihin tai vaikka lentolippuihin.

Reaaliaikainen mittaus on vakuutusten tulevaisuutta. Älyhenkivakuutusten kehittämisessä pitää käydä läpi vielä monta kohtaa, ennen kuin ne ovat valmiita myytäviksi. Jos liikuntasuorituksista saa alennusta, niin lasketaanko alennus suorituksen keston vai syketason mukaan? Korvaako vakuutus, jos vakuutettu loukkaa itsensä lenkillä, jolla hän tienaa itselleen alennusta vakuutukseen

Suomalaisten terveysteknologiayritysten kannattaa ehdottomasti hyödyntää tulevaisuuden vakuutusten potentiaali. Datan keräämiseen tarvitaan laitteita, datasta pitää osata louhia tarpeellinen tieto, joka pitää saada asiakkaalle älypuhelimeen tai sähköpostiin.

Voisiko vakuutusyhtiö antaa vakuutetulle kuopiolaisen Myontecin älyvaatteet, jotka päällä vakuutettu urheilisi? Polarin syke- ja aktiivisuusmittarit hoitaisivat mittaamisen. Älypuhelinsoftan tekijöitä riittää varmasti. Eri teknologiayritysten osaaminen pitäisi paketoida valmiiksi konseptiksi, jota on helpompi myydä vakuuttajille.

Edellinen artikkeliLojaalit sairaat jonottavat
Seuraava artikkeliTekoäly toi palveluohjauksen takaisin kotihoidon keskiöön