Veroparatiisikortti ei käy enää Pihlajalinnaan

Pihlajalinnan osake nousi maanantain aikana Helsingin pörssissä 7,9 prosenttia. Nousu on jatkunut tänään. Kurssikehitystä eivät jättäneet huomiotta myöskään Sdp:n poliitikot Antti Rinne ja Antti Lindtman, jotka Ylen iltauutisissa ja A-studiossa muistuttivat, että yksityinen terveyspuoli on sote-uudistuksen voittaja. paljon on tullut lauantaista lähtien porua myös siitä, että sote-päätöksen myötä valtion rahat valuvat yksityisten yritysten kautta veroparatiiseihin.
Poliitikkojen pelaama veroparatiisikortti ei osu enää Pihlajalinnaan, jonka omistus on pääosin suomalaista.
Myös muut sote-alan yritykset olisivat nousseet tämän viikon alussa Helsingin pörssissä – jos joku muu olisi sinne listattuna. Ei tarvitse kai olla kummoinenkaan ennustaja, jos sanoo, että vuoden parin vuoden sisällä Helsingin pörssissä on pari muutakin suomalaista sote-yritystä. Taustalla toimivat pääomasijoittajat haluavat epäilemättä jo realisoida sijoituksiaan ja yritysten on pakko lähteä hakemaan rahaa pörssistä.
Analyysiyhtiö Inderes epäili tiistaiaamun katsauksessaan, että Pihlajalinnan kokonaisulkoistukset ovat yritykselle vielä haitaksi. Epävarma poliittinen tilanne voi kääntää kokonaisulkoistukset vielä miten päin vain, mutta yrityksen kasvu jatkuu varmasti poliittisesta riskistä huolimatta.

Juha Kartano

Edellinen artikkeliRuotsalainen Hemsö tarjoaa ratkaisua sairaalainvestointikinaan
Seuraava artikkeliHyvinvointidata hoitotyön johtotähdeksi