Vivagon ainutlaatuinen hyvinvointiratkaisu tukee LEAN-toimintaa kuntoutuksessa ja kotihoidossa

Vivago tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka tekevät ikäihmisen elämän turvallisemmaksi ja hänen hyvinvoinnistaan huolehtimisen helpommaksi. Vivago-järjestelmä mittaa käyttäjän aktiivisuutta, liikettä, unen määrää sekä laatua. Vivagon ratkaisu on ainoa laatuaan, sillä sen keräämän tiedon avulla voidaan seurata asiakkaan vointia reaaliaikaisesti. Automaattiset muistutukset ja hälytykset merkittävistä voinnin muutoksista auttavat hoitohenkilöstöä reagoimaan nopeasti ja suuntaamaan resurssit niitä tarvitseville. Vivago ratkaisu voi kutsua myös automaattisesti apua, mikäli asiakas ei pysty itse hälyttämään.

Vivagon LEAN-konsepti tuo terveydenhuoltoon ainutlaatuisen hyvinvointitiedon mittaamisen, jolla saavutetaan merkittäviä säästöjä kuntoutuksessa ja kotihoidossa

Vivagon teknologia ja patentoidut ratkaisut tukevat hoitoprosessien uudistamista sekä reaaliaikaista ja objektiivista hoidon tulosten tarkastelua.

Vivagon tuottamaa hyvinvointitietoa käytetään koko prosessin ajan ja tarkka analytiikka tukee oikea-aikaista kotiutusta. Vivago-ratkaisu mahdollistaa nopeamman siirtymisen sairaalahoidosta kuntoutukseen ja kotihoitoon. Ratkaisu seuraa asiakasta kotiin ja Vivago DOMI älyturvapuhelin mittaa asiakkaan hyvinvointitietoa reaaliaikaisesti ja vastaanottaa mahdollisesti tehdyt hälytykset. Myös hoitavalla taholla on jatkuvasti mahdollisuus reagoida asiakkaan hyvinvoinnissa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin.

Konkreettisesti Vivago-ratkaisu voi tarkoittaa 60 prosenttia nopeampaa kotiutusta sairaalasta kotihoitoon, tuoden mukanaan 1 800 euron säästön yhden asiakkaan kuntoutusjaksoa kohden. Vivago auttaa myös preventiivisessä hoitotyössä ja mahdollistaa pidemmän kotona asumisen. Voinnissa tapahtuviin muutoksiin voidaan puuttua ajoissa ja näin myös tarve siirtyä ennakoimattomaan akuuttiin hoitoon laskee. Henkilön akuutin hoidontarpeen vähenemiselle voidaan laskea noin 250 euron säästö päivässä.

Vivagon LEAN-ratkaisun neljä kulmakiveä tukevat toimintaprosessien muutosta

  1. Vivago mittaa reaaliaikaisesti asiakkaan aktiivisuutta, unta ja hyvinvointia. Asiakkaan tarpeet ovat keskiössä kuntoutuksessa ja kotihoidossa. Vivagon mittaus on henkilökohtaista ja analyysi perustuu kunkin asiakkaan yksilöllisiin voinnin muutoksiin.
  2. Ennakoiva informaatio hälytyksiin ja analytiikkaan perustuen mahdollistaa resurssien välittömän allokoinnin tarpeen mukaan.
  3. Valmiit automaattianalyysit pitkäaikaisista ja lyhytaikaisista muutoksista.
  4. Objektiivista tietoa hyvinvoinnin tilannekuvasta ja hoitotoimenpiteiden tuloksista.

Vivago nostaa hoidon laatua uudelle tasolle

Vivago-järjestelmän tuottama tarkka analytiikka vähentää tarpeettomia toimintatapoja ja hyvinvointitiedon seuranta on helppoa ja sujuvaa. Ymmärrys asiakkaan hyvinvoinnin tasosta ja siinä tapahtuvista muutoksista tukee sairaala- ja terveydenhuoltoprosessien tehokasta kehittämistä. Toimintatavat muuttuvat joustavimmiksi ja hoitohenkilökunta voi keskittyä tärkeimpään – asiakkaan hoitamiseen ja hyvinvointiin. Informaatio ja raportit ovat käden saatavilla reaaliaikaisesti.

Tehokkaampiin ja toimiviin työtapoihin sitoutuminen antaa pohjaa paremmalle hoivalle. Johdon sitoutuminen ja jatkuva koulutus pitävät henkilökunnan motivoituneena ja avoimena muutokselle. Tiivistettynä Vivagon edut ovat hoidon laadun merkittävä parantuminen sekä huomattavat säästöt.

Vivagon ratkaisu ja LEAN-konsepti esiteltiin huhtikuussa UK e-Health Week –tapahtuman puheenvuorossa, voit lukea aiheesta lisää Vivagon sivuilta.

Kirjoittaja on terveys- ja turva-alan teknologiaratkaisuja tarjoavan Vivago Oy:n toimitusjohtaja Maria Lavonen.

Edellinen artikkeliMiten käy jäljellä olevien ensihoitoyritysten?
Seuraava artikkeliTietojärjestelmät Neuvostoliiton muottiin